Описание

Створена за підтримки Держкіно стрічка Аліни Горлової This Rain Will Never Stop / Цей дощ ніколи не скінчиться здобула нагороду за найкращий документальний фільм Award for Cinematic Documentary/ Gradam Na Féile Do Scannáin Faisnéise на 66-му Міжнародному кінофестивалі в Корку (Ірландія). Щиро вітаємо команду фільму!

Cork International Film Festival – найстаріший і найбільший кінофестиваль Ірландії. Фестиваль, який триватиме до 21 листопада, демонструє кращі нові міжнародні та ірландські повнометражні, документальні та короткометражні фільми в кінотеатрах та онлайн. Три програми короткометражних фільмів Cork International Film Festival мають кваліфікацію Американської кіноакадемії. 

🔸 Дуже приємно, що наш фільм відзначили на цьому відомому та старому фестивалі. Фестивальне життя фільму вже триває рік, далі починається інший етап для нашої картини – кінотеатральна дистрибуція.

/ Режисерка Аліна Горлова /

"Цей дощ ніколи не скінчиться" – потужна й візуально вражаюча подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі "війна-мир". Головний герой стрічки, який разом з батьком переїхав із Сирії, стикається з черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії…

🔸 Стрічка є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару. Фільм отримав перемогу в конкурсі дебютів First Appearance найбільшого фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі й став переможцем Festival dei Popoli у Флоренції, виборов головну нагороду – "Золоту лілію" за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у Вісбадені (Німеччина), а нещодавно був поданий до списків творів на здобуття головної культурної нагороди України у 2022 році – Національної премії України імені Тараса Шевченка, номінанти якої будуть оголошені наприкінці 2021 року.

Вихід в український кінопрокат стрічки "Цей дощ ніколи не скінчиться" запланований на весну 2022 року.

Видео