Описание

https://usionline.com/mystetstvo-pid-obstrilamy-odeska-komanda-stvoriuie-film-pro-operu-kateryna-video/?fbclid=IwAR2mduWw7X2Rk0r1ai8hgxNtt1gfSZME3ON-hHxQW8Ckrbs-NaA4zVNsjZo

 

А зараз я вам покажу… ні, не про «нападєніє». Чим я займаюся останні два місяці. Тільки спочатку подивитеся ролик. Його зробив Цинський Артем (каже, що він – автор відеоконцепції), а озвучив Elliot Levey – видатний британський актор, який цього року отримав премію Олівьє та виступив зі зворушливою промовою на підтримку України. Отже дивиться, а потім читатимете далі, бо буде лонгрід. 

Ні, ну я ж просив спершу подивитися, нумо!

Коротше, мі з командою Fixers UA вирішили зняти історичну документальну стрічку. Авжеж, зараз історичні події кояться навкруги кожну мить, але ця – справді унікальна. Бо вона про те, як Одеська Опера / Odesa Opera готує прем’єру неординарної опери під час війни. Тільки подумайте:  опера… репетиції світової прем’єри… під обстрілами. 

«Катерина» сама по собі заслуговує пильної уваги. Це – перша опера, яку театр замовив за часи Незалежності, це наймасштабніша постановка, що побудована на суто українському мелосі, який перекладено симфонічною мовою. Але особливе в ній зараз історії та події, що розгортаються навколо. 

Про тих, хто працював коли Опера була оточена барикадами. Про артистів та співпрацівників, що пішли в армію. Про тих, хто копав пісок в яхт-клубі, плів захисні сітки, про волонтерів в теробороні. Про репетиції оркестру та балету у бомбосховищі тощо. Цей фільм має стати дійсно унікальним історичним документом. Але… 

Завжди є але. Західні продюсери, на яких ми робили ставку, не кажуть нічого надихаючого. Літо, відпустки, та й будемо чесними – інтерес до подій в Україні вже майже на нулі. Велика дяка Charlotte Rowles та Zarina Zabrisky, котрі, як на мене, вважають, що від успіху цього проєкту залежить перемога України в війні. Вони не втомлюються повторювати “don’t give up!”, коли ми на наші пітчинги отримуємо чергове «ваша ідея приголомшлива, ми поставили її в чергу…». 

Зараз я подав аплікацію на отримання стипендії Docudays. Але навіть якщо отримаю її, це достатньо невеликі гроші. Їх не вистачить на зйомки, наприклад, в Харкові, звідки під бомбами вивозили костюми для масовки. Або під Києвом, де служить в теробороні хореограф-постановник. Мабуть, тільки в Миколаєві, який стоїть та дає Одесі можливість творити мистецтво. 

Ні, я зараз не проситиму гроші. Я вважаю це неетичним, коли вся країна збирає на армію, біженців тощо. Фільм так чи інакше буде знято, навіть якщо мені доведеться робити це самотужки власним смартфоном. Але якщо ви готові допомогти як волонтери, оператори, монтажери, сценаристи, фахівці зі спецефектів – я буду радий. Репости також будуть доречні. Дякую. 

І зараз – подяки людям, без яких цей проєкт буде неможливим:

- Команді Fixers UA, які працюють в гарячих точках, але роблять все, щоб цей фільм з’явився;

- Надежда Бабич, яка особисто підтримує нашу ініціативу; 

- оксана тараненко, моїй подрузі та співпродюсерці, з якою ми довбаємо цю скелю;

- Галина Сулима, яка вважає, що вона дістає мені дзвінками, а не навпаки;

Вам всім, хто дочитав цей лонгрід. 

І подивиться вже цей чортов ролик нарешті! По силке

https://usionline.com/mystetstvo-pid-obstrilamy-odeska-komanda-stvoriuie-film-pro-operu-kateryna-video/?fbclid=IwAR2mduWw7X2Rk0r1ai8hgxNtt1gfSZME3ON-hHxQW8Ckrbs-NaA4zVNsjZo

Видео