Описание

Створений за підтримки Держкіно документальний повнометражний фільм Володимира Луцького Малевич став одним з переможців найбільшого кінофестивалю під відкритим небом у Центральній Європі On Art. Festiwal Kina i Sztuki/ON ART Film Festival (Польща)

102 стрічки з усього світу протягом двох місяців (з 3 липня до 6 вересня) змагались за головні призи фестивалю. Кінопокази під відкритим небом проходили одночасно в 10 містах Польщі, на культових територіях Національного музею у Варшаві, Королівського парку Лазєнки, Крулікарнського палацу та Королівського замку.

Фільм "Малевич" показує та досліджує українське походження відомого художника Казимира Малевича, вплив української культури на формування його особистості і безпосередньо на його творчість, та повертає ім’я Малевича в українську культуру. 

Стрічку створено у міжнародній копродукції між українською компанією FRESH PRODUCTION GROUP (продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та італійською Pilgrim Film (продюсери Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.

On Art Festival організований Фондом розвитку кінематографії (pol. Fundacja Rozwoju Kinematografii), його метою є просування польської та європейської кінематографії.