Описание

Сьогодні вийшла в прокат "Історія перемог вільних українців": документальна стрічка "ЮКІ" режисера Володимира Мули. 

Із аншлагом та захопленими відгуками 2 грудня в кінотеатрі "Оскар" пройшов допрем’єрний показ фільму, який відвідали Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Larisa Galadza - Лариса Ґаладза, Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук / Marina Kuderchuk, представники Міністерства культури та інформаційної політики України, українські теле- та радіо ведучі і ЗМІ.

За словами режисера та продюсера картини Володимир Мула (Volodymyr Mula), "ЮКІ" – це результат важкої довготривалої роботи усієї команди, який нарешті виходить до глядача: "Протягом трьох років кропіткої роботи я засинав та прокидався з думкою про фільм. Ми проїхали тисячі кілометрів, а зйомки тривали у чотирьох різних країнах. Ми до останнього не знали, чи зможемо втілити усе задумане". 

"Ми не були впевнені, чи випаде нам шанс записати найлегендарнішого хокеїста усіх часів – Івана Грецького, тож змінювали сценарій декілька разів. Проте нам все ж таки вдалося це зробити!", – сказав сценарист Микола Васильков.

А Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза зазначила, що картина відкриває ще одну сторінку канадсько-українських відносин: "Фільм "ЮКІ" сполучає разом два рівняння: Канаду, Україну і хокей. І що ми отримуємо в результаті? Понад п’ятдесят українців, чиї імена викарбувані на Кубку Стенлі! Ця документальна стрічка розповідає історію про те, що означає бути іммігрантом, українцем і видатним гравцем NHL. Історію про слід, який назавжди залишає людині етнічна спадщина".

Неймовірні розповіді легенд NHL, чий приклад надихає світ: ЮКІ - Історія перемог вільних Українців вже у кінотеатрах країни! Приходьте у кіно! 

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно і Міністерство культури та інформаційної політики України.

Видео