Описание

Створена за підтримки Держкіно стрічка Вікторії Трофіменко "Брати. Остання сповідь." вийшла онлайн гуцульською мовою 

З 9 вересня на Takflix стрічка доступна на всіх територіях світу мовою оригіналу (гуцульська говірка) з українськими субтитрами.

В основі фільму — історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій написаний за романом «Джмелиний мед» шведського письменника Торґні Ліндґрена — члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Авторка сценарію та режисерка Вікторія Трофіменко перемістила місце дії роману в українські Карпати.

Фільм «Брати. Остання сповідь» став дебютом на великому екрані для Романа Луцького/Roman Lutskyi та Миколи Берези/Bereza Mykola. Щоб досягнути автентичної вимови, актори працювали з професійними етнографами та мовознавцями.

«Братів» одночасно було відібрано на три фестивалі класу «А» — в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому фільм отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Фільм створено кінокомпанією PRONTO FILM за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Видео