Опис

Документальна стрічка “Світова кібервійна” (World War Cyber) досліджує явище “кібервійни” та її вплив на перебіг війни реальної.

Фільм “Світова кібервійна” (World War Cyber) визнано найкращим у категорії “Документалістика” на Co-production Forum, організованому на міжнародному телевізійному фестивалі Heart of Europe. 

Як зазначається, пітчинг відбувся 17 листопада 2022 у Варшаві. Проєкт представляв співзасновник ОУП, засновник Gingers Media і продюсер фільму Ігор Сторчак.

“Російсько-українська війна стала першою, яку в режимі онлайн спостерігає весь світ. У 2022 році Україна стала випробувальним полігоном для арсеналу сучасних методів ведення кібервійни, від мобільних застосунків, дронів і супутників до змін у військовій економіці через криптовалюти. Кібервійна не завжди була в центрі медійної уваги, але вона здатна впливати на світ і визначає природу майбутніх конфліктів”, — зазначають творці фільму.

На даний момент фільм “Світова кібервійна” знаходиться на етапі розробки. Фільм є проєктом Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП), втілює Gingers Media. Продюсерами фільму є Ігор Сторчак, Віктор Мирський і Володимир Бородянський.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що в розпочато зйомки документального фільму «Наперекір усьому» про те, як Україні вдалося не лише зірвати «бліцкриг» від другої армії світу, яка перевершує українську за кількістю і силою, а й завдати агресору суттєвої поразки під Києвом.

Це спільний проект Організації Українських Продюсерів (ОУП) та компанії Gingers Media за підтримки Центру Оборонних Стратегій України. Режисером став Артем Литвиненко, відомий за серіалом «Нюхач».