Опис

В Ужгороді розпочались зйомки картини "Ля Палісіада" – повнометражного ігрового дебюту режисера Філіпа Сотниченка.

La Palisiada – це пострадянський нуар, події якого розгортаються в Україні в 1996-му році, за декілька місяців до підписання протоколу № 6 Європейської конвенції з прав людини. Цей протокол передбачав відмову від смертної кари, яка дісталася Україні в спадок від СРСР: за кількістю смертних вироків Україна мала один із найвищих показників у світі. 

За сюжетом судовий психіатр допомагає своєму другові, капітану міліції, розслідувати складну справу про вбивство міліціонера. Правоохоронці поспішають закрити справу до скасування смертної кари, однак лікар не впевнений у підсудності обвинуваченого.

 За словами авторів фільму, стрічку буде знято за особливою технологією фільмування – через поєднання плівкового ретро-зображення та сучасних цифрових технологій. Зйомки вестимуться на декілька камер різного часу створення, що відповідатимуть епосі в кадрі.

У ролях – Андрій Журба, Новруз Хікмет, Олександр Пархоменко, Валерія Олейникова, Олена Мамчур, Олександр Марлєєв. Режисер та автор сценарію – Філіп Сотниченко, оператор – Володимир Усик, продюсери – Галина Криворчук, Валерія Сочивець, Сашко Чубко.

Виробництво здійснює кінокомпанія Студія ВІАТЕл у співпраці з компанією "Сучасне Українське Кіно" \ СУК \ CUC. Фільм створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Стрічку зніматимуть на Закарпатті та в Києві. Прем’єра фільму запланована на 2022-й рік.