Опис

Його першими глядачами стали військові Національна гвардія України. На Вінниччині гвардійцям презентували кінострічку режисерки Катерини Степанкової "Вітер зі Сходу" із видатною Адою Миколаївною Роговцевою у головній ролі.

Документально-публіцистична стрічка "Вітер зі Сходу" поєднує кадри із поїздок Ади Роговцевої на передову на сході України протягом 2014-2019 років із акторськими виступами на війні майстрів українського театру та кіно. Їхніми глядачами ставали місцеві жителі, які опинялися на лінії вогню чи вимушені були покинути окуповані міста та селища, та українські військові, які потрапляли на імпровізовані вистави безпосередньо з боїв, чергувань та виїздів.

💬 Варто було зробити один дзвінок і Ада Миколаївна одразу погодилась презентувати тур. Хоча вона і так робить це, без турів – їздить на фронт.

/ Голова Асоціації Дивись українське Андрій Різоль /

Разом із Адою Роговцевою фільм глядачам представила її донька, режисерка Катерина Степанкова, яка розповіла, що ці поїздки вони заснували ще на початку війни у 2014 році. Тоді вони одразу поїхали звільненими містами: у Лисичанськ, Сєверодонецьк і Слов’янськ.

💛💙 Сьогодні ми знову боремось за наш схід, за всю нашу вільну й незалежну Україну й за наше майбутнє на рідній землі, кожен своєю зброєю. Національний тур "Кіно заради Перемоги!" на підтримку українських військових та внутрішньо переміщених осіб розпочато. Далі буде! 

Проєкт реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації "Дивись українське!" та за підтримки фонду "МХП-Громаді", ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

Відео