Опис

Документальний фільм режисера Дмитра Томашпольського представлять Лариса Кадочникова, Олег Фагот Міхайлюта, Сергій Тримбач, Вадим Скуратівський, Олександр Брей.

24 лютого, у річницю початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, о 18.00 у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відбудеться прем’єра повнометражного документального фільму «Лариса Кадочникова. Війна» та творча зустріч з видатною актрисою. 

“Згадаємо, як це було. Згадаємо перші дні облоги Києва. Фільм, що створювався у партизанських умовах, бо знімати у місті було заборонено. Фільм про час, який змінив нас всіх”, – коментує режисер.

Лариса Кадочникова – легенда українського кіно, виконавиця ролі Марічки у культовому фільмі Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, Лариса Кадочнікова відмовилась евакуюватися і залишалась у місті під час облоги Києва.

Про життя актриси у цей карколомний період розповідає стрічка. Виникнення нової реальності, у якій поєдналися минуле, сучасне і майбутнє, спогади, роздуми, мрії. Війна триває…

У фільмі взяли участь – історик кіно та письменник Сергій Тримбач,  музикант Олег Фагот Михайлюта, культуролог, професор Вадим Скуратівський, мистецтвознавець, колекціонер та меценат Олександр Брей, землянин Євген.

Дивіться трейлер документального фільму «Лариса Кадочникова. Війна» на Vimeo кіновиробника Gagarin Media Film Company.

Режисер, камера, звук, монтаж – Дмитро Томашпольський. Продюсером виступає Олена Дем’яненко. Виробництво – «Кінокомпанія Гагарін Медіа» (2022). Музика – Fahot -Mantra.

Квитки тут. Як зазначають творці, національну прем’єру у Києві підхоплено у світі: Краків (Польща) – 24.02. Гастінгс (Велика Британія) – 24.02. Єрусалим (Ізраїль)- 25.02. Афіни (Греція) – 28.02. Рига (Латвія) – 3.03. Незабаром до прем’єри приєднаються міста з Франції, Італії, Швейцарії, США, Японії, Канади.