Опис

Стрічка розповідає історію Анатолія Лютюка, який за радянских часів залишив Україну і живе життям монаха у середмісті Таллінна. Останні 20 років він щоденно молиться за збереження природи і всього живого на землі. Весь свій час він проводить у майстернях, де робить дерев’яні іграшки та книги за старовинними монастирськими технологіями. Коли в Україні починається війна, Анатолій не може залишатись осторонь. Заручившись підтримкою естонського уряду, він вирушає на Донбас з гуманітарною допомогою у пошуках тих, кому ця допомога потрібна найбільше. У своїх подорожах лінією фронту він дізнається про життя та потреби місцевих мешканців і все глибше занурюється в сувору реальність «сірої зони».

Творці фільму, створеного у ко-продукції України та Естонії, представили перший офіційний трейлер. «Казка про коника» – документальне кіно, анімація, cinema verite режисерів Уляни Осовської та Дениса Страшного. Продюсери – Денис Страшний, Уляна Осовська, копродюсер – Юло Пікков (Естонія). Автори стрічки: «Докутолока» за участі Silmviburlane.

 

Презентовано офіційний трейлер документально-анімаційного фільму «Казка про коника» — переможця програми Українського інституту з промоції кіно за кордоном у 2020 році.

Відео