Опис

03 грудня у кінотеатральний прокат виходить документальна стрічка ЮКІ - Історія перемог вільних Українців, що розкаже історії видатних зірок українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу — NHL. 

Ukrainians або коротко UKE — саме так у Північній Америці називають вихідців із України. Їхні історії викликають захват та мотивують! Через відчай і біль до успіху, через свободу і жагу перемагати до тріумфу — їхні імена назавжди вписано в історію найвідомішої хокейної ліги NHL. Іван Грецький, Орест Кіндрачук, Ерік Нестеренко, Іван Буцик, Руслан Федотенко та багато інших, що у різні епохи здобували світову славу за океаном.

За словами режисера та продюсера фільму Володимир Мула (Volodymyr Mula), в основі стрічки — виняткове дослідження творчої команди проєкту: "Як з’ясувалося, на кільцях Кубка Стенлі — головного трофею ліги світу NHL — масово зафіксовані прізвища українських гравців. Саме наші співвітчизники стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном. Їхній внесок в історію хокейних клубів, честь яких вони захищали, надихнув на подальші звершення мільйони людей у Канаді та США. І кожному з них вдалося зберегти у душі шматочок далекої, але рідної серцю України".

Неймовірні розповіді легенд NHL, чий приклад надихає світ: настав час пишатися ними і на їхній рідній землі. З 3 грудня у кінотеатрах України:  "ЮКІ" — реальні історії перемог вільних українців!

Відео