Description

Створену за підтримки Держкіно дебютну стрічку Анастасії Буковської "Бульмастиф"/Bullmastiff відібрано до конкурсної програми короткометражних фільмів 30-го FilmFestival Cottbus (Німеччина).

 

До Short Film Competition увійшло 11 фільмів зі Східної Європи, які мають шанс отримати головний приз конкурсної програми та спеціальний приз за режисуру.

 

Історія про ветерана АТО, який прагне віднайти себе у мирному житті, вже має низку нагород. Національна прем’єра "Бульмастифа" відбулась 24 серпня в рамках 49-го КМКФ "Молодість", де фільм отримав "Скіфського оленя" в Міжнародному конкурсі, приз Екуменічного журі та спеціальний диплом журі Національного конкурсу.

 

Крім того, "Бульмастиф" номіновано на Національну премію кінокритиків КІНОКОЛО як “Найкращий короткометражний ігровий фільм” та у секції “Найкращий актор" (Євген Ламах). Переможців премії буде оголошено вже завтра, 22 жовтня, на відкритті фестивалю "Київський тиждень критики".

 

Міжнародний кінофестиваль у Котбусі є одним із найважливіших кінофестивалів Східної Європи. Крім "Бульмастифа", цьогоріч на фестивалі покажуть ще одну стрічку, створену за підтримки Держкіно: фільм Гуцулка Ксеня Олени Дем'яненко буде представлений у програмі Hits серед фільмів, що завоювали найбільшу популярність глядачів у країнах походження.

 

30-й Film Festival Cottbus триватиме з 3 до 8 листопада 2020 р. в онлайн- та офлайн-форматах