Description

Пригодницько-комедійний серіал «Козаки. Абсолютно брехлива історія» з’явиться онлайн на Netflix 12 квітня.

Як повідомляє Netflix Ukraine на своїй сторінці в facebook, серед новинок квітня на стримінговій платформі вийде ще один український серіал — 1 сезон комедійної авантюри «Козаки. Абсолютно брехлива історія». Це масштабний костюмований проект режисера Олександра Березаня, який розповість про вигаданий світ України кінця XVI століття.

За темою: «Козаки. Абсолютно брехлива історія» онлайн: дивіться всі серії в одному відео

За сюжетом стрічки, молодий селянський хлопець Іван викрадає коштовності у московського царя, щоб викупити матір з турецького полону. Серед награбованого опиняється магічна сережка, яка робила владику непереможним. Розгніваний цар відправляє на пошуки зухвальця свого найкращого воїна – нещадного Федора. Ховаючись від переслідувача, Іван втрачає скарб, а цінний артефакт потрапляє на Запорізьку Січ. Тепер хлопця і його товаришів чекає довга подорож, щоб повернути реліквію, врятувати матір і не попастися в лапи ворога.

Роль Івана виконав Юрій Дяк, а головну жіночу роль красуні Мар’яни втілила Міла Сивацька. У ролі головного антагоніста глядачі побачать Михайла Гаврилова. Також у серіалі знялися Андрій Ісаєнко, Остап Ступка, Михайло Кукуюк, Георгій Делієв, Лариса Руснак, Ігор Портянко, Дмитро Вівчарюк, Олександр Мельник, Тетяна Малкова та інші. Крім відомих акторів, у проекті «Козаки. Абсолютно брехлива історія» бере участь і популярний український фолк-рок-гурт Kozak System.

Проект зібрав команду відомих фахівців. У режисерське крісло сів Олександр Березань («Давай танцюй», «Шляхетні волоцюги»). Генеральним продюсером стала Оксана Іванюк. Креативний продюсер – Олег Зборовський. Продюсери ICTV – Анастасія Штейнгауз та Ірина Храновська. Оператор-постановник – Сергій Ревуцький. Художник-постановник – Олександр Батенев. Художник із костюмів – Антоніна Белінська («Захар Беркут», «Сторожова застава»), художник із гриму – Ліліанна Хома («Сторожова застава»«Кіборги»). Виробництвом серіалу займалася студія IQ Production за підтримки Міністерства культури.

Нагадаємо, прем’єра серіалу відбулася 17 листопада 2020 року на ICTV. Це перший в історії українського телебачення український телесеріал, який також вийшов на великі екрани. У 2021 році «Козаки. Абсолютно брехлива історія» увійшли до шорт-листа української національної кінопремії «Золота дзиґа» у номінації «Найкращий ігровий серіал».