Description

Коли брати-близнюки дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембургу, вони вирушають у подорож, аби побачити його востаннє… Новий фільм творця комедії “Мої думки тихі” Антоніо Лукіча – “Люксембург, Люксембург” – виходить у всеукраїнський прокат вже 13 квітня. Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту “Курган і Agregat” – брати Раміл та Аміл Насірови.

Про це  повідомила PR-агенція Move In Movie. “Це історія про двох хлопців, які намагаються зрозуміти, як влаштоване життя, спираючись на приклад свого батька. Один з братів вважає його за героя, а інший – намагається триматись подалі від його кримінальної фігури, – розповідає про свій новий фільм Антоніо Лукіч. – Цей фільм про вічне, тільки не пафосно, а на слобожанському суржику”.

Зйомки стрічки “Люксембург, Люксембург” проходили у 2021 році у Лубнах Полтавської області, у Києві, на справжньому поліцейському полігоні, та в Люксембургу. Завершувати фільм команді довелось уже після початку повномасштабного вторгнення: рятувати та вивозити матеріали, і вже під звуки повітряної тривоги та в блекаути фіналізовувати його. Утім, перепони не стали на заваді міжнародній прем’єрі стрічки, і вже восени на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі фільм брав участь у конкурсі “Горизонти”.

“Деякі моменти на зйомках були трохи складні. Наприклад, мені треба було зіграти випившего. І звісно треба було для цього випити, а я ж до того не пив більше року. Ще було складно водити автівку, бо мені прийшлося навчатися цьому, – згадує Раміл Насіров. – “Люксембург, Люксембург” – це не пластмасовий фільм. В ньому цікавий сценарій – це історія з життя самого Антоніо. І це те, що зараз потрібно глядачам. З одного боку, вони зможуть розрядити обстановку і посміятися. З іншого, в фільмі закладений біль українського народу, тому що зараз багато дітей будуть рости без батьків через країну-терориста”.

Дивіться трейлер фільму на YouTube кінопродакшену ForeFilms або у нас на сторінці нижче.

Кліпи братів Насірових з гурту “Курган і Agregat” набирають по мільйону і більше переглядів на YouTube, за квитками на їхні концерти вишиковуються безкінечні черги. А ось у кіно Раміл та Аміл зіграли вперше. І не пошкодували.

“Ми любим всякі експерименти, пробували себе в різних жанрах і дійшли до кіно. Зйомки були цікавими. Прикольно, що якась довга розмовна сцена на 4-5 хвилин знімається з трьох дублів. А сцена, де треба просто вийти і закрить двері, знімається двадцять дублів. Спочатку думаєш: “Шо за х*рня?”. А потім дивишся результат і розумієш для чого це робиться. – ділиться Аміл Насіров. – Думаю, зараз люди мають більше цінувати те, шо робиться у нас, і відмовлятись від того, що робиться і робилось в одній сусідній країні”.

Головні ролі у фільмі зіграли також Наталія Гнітій, Людмила Саченко, Віктор Драпіковський, Доріс Майданюк, Карина Черчевич та інші. Стрічку виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира Яценка і Анни Яценко, можна буде подивитись в усіх кінотеатрах країни. В Україні дистриб’ютором фільму стала компанія “Кіноманія”.  

люксембург, люксембург

Нагадаємо, “Люксембург, Люксембург” – другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, відомого глядачам за комедією “Мої думки тихі”. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року фільм став одним з п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund.