Description

Премʼєра комедійного козацького фентезі «Буревій» Антона Жадька відбудеться у березні в театрі-лабораторії Vie на острові Хортиця (трейлер).

Як повідомила  команда театру-лабораторії Vie, яка влаштовує сеанси у своєму приміщенні, покази пройдуть 11 та 12 березня о 16:00. Буревій — імʼя головного героя стрічки. Він український богатир, сила, міць і вправність якого не мають собі рівних.

Як зазначається, це перша українська повнометражна картина, знята на екшн-камеру. Режисером бойовика виступив запоріжець Антон Жадько. А у фільмі знялися виключно запорізькі актори та актриси.

Антон Жадько підкреслює, що невипадково вирішив знімати фільм на екшн- камеру. «Візуальна форма подачі історії нагадує зрозумілу та улюблену молодим глядачем форму комп’ютерних ігор з видом від першої особи. Такий собі набір кінематографічних кат-сцен у проходженні відеогри», – розповідає режисер.

Буревій

«”Буревій” — на 100% запорізьке кіно, адже зйомки проходили тільки в місті та області, в маловідомих, але унікальних і мальовничих локаціях нашого краю», – розповідає Антон Жадько. Режисер надихався традиціями голлівудських бойовиків 1980-х років з властивими їм жанровими особливостями. Спеціально для фільму було розроблено та показано унікальний стиль козацького бою (як рукопашний бій, так і бій зі всіма можливими видами холодної зброї).

За сюжетом, тяжкі часи настали на Східному Запоріжжі, адже отаманка Хельга зібрала численне військо та почала чинити лихо на козацькій землі. Козак Буревій має знайти лігво отаманки та доповісти про нього волхву Шовкуну. Для елітного бійця спецпідрозділу це принизливо легке завдання. Що ж могло піти не так? А все, починаючи з ранкового прокляття невезінням і закінчуючи зустріччю зі своєю смертю. Чи зможе Буревій довести всім, що й один у полі воїн, навіть коли фортуна відвернулася від нього?

Дивіться офіційний трейлер фільму «Буревій»

Як коментують автори фільму, композиції написані в новому музичному стилі, що поєднує українську мелодику з розмаїттям історичних світових музичних епох і жанрів. Вся музика виконується на стародавніх музичних інструментах, як українських, так і західно- та північноєвропейських.

Знімальний період припав на карантинні 2019-2020 роки, а на виробництво картини будо витрачено близько 150 000 гривень особистих коштів команди проєкту, діляться творці.

Буревій