Опис

Історичний екшн Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка – у кінотеатрах України вже з 24 вересня цього року! 

Стрічка "Тарас. Повернення" – це масштабна екранізація однойменного роману Олександра Денисенка про останні місяці заслання Тараса Шевченка в російській царській армії, що окупувала в середині ХІХ ст. казахські степи. Поет отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса, й не видає наказ про звільнення. Більше того, до форту прибуває таємний агент з Петербурга… 

Режисер та автор сценарію – Олександр Денисенко, оператор – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов/Igor Filippov, композитор – Мирослав Скорик, вокальні імпровізації – Katya Chilly. 

У ролях: Борис Орлов ("Червоний"), Богдан Бенюк ("Кандагар", "Іван Сила", "Східняк", "Таємний щоденник Симона Петлюри"), Ганна Топчій, Олександр Пожарський ("Сторожова застава", "Позивний Бандерас"), Роман Луцький ("Секс і нічого особистого", "Сторожова застава", "Віддана"), Олег Волощенко ("Сторожова застава", "Захар Беркут"), Акнієт Оринтай, Юрій Шульган. 

Виробництво: ІнсайтМедіа продюсерський центр, Tanaris Production (Казахстан), Одеська кіностудія. Продюсери: Володимир Філіппов/Volodymyr Filippov, Олександр Коваленко, Андрій Суярко/Andriy Suyarko, Алла Овсяннікова/Alla Ovsyannikova, Сергій Азімов. Дарія Азімова, Андрій Звєрєв, Андрій Осіпов. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Відео