Описание

Завершилися зйомки фільму "Носоріг" Олега Сенцова.

Кримінальну драму, що створюється за підтримки Держкіно в копродукції України, Німеччини та Польщі, знімали в Кривому Розі та Львові. 

"Носоріг" – фільм про 90-ті в Україні. За сюжетом колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знає, що треба бути сильним та жорстоким. Це перетворює його на безжального носорога. Бажаний злет виявляється падінням, в якому він втрачає себе і свою сім’ю. Втім, зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити.

У 2012 році "Носоріг" став одним із переможців Третього конкурсного відбору кінопроєктів Держкіно і отримав головні премії індустріальних секцій кінофестивалів у Софії, Єревані та Одесі. Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще у 2013 році, проте через незаконне ув’язнення режисера Олега Сенцова / Oleg Sentsov в Росії, виробництво фільму не розпочалось.

У 2020 році стрічка "Носоріг" стала одним із двох українських фільмів, вперше підтриманих фондом EURIMAGE з моменту набуття в ньому членства Україною: в жовтні фільм отримав 270 тис. євро фінансової підтримки від фонду.

Українську сторону виробництва фільму представляють компанії "Край кінема", заснована Олегом Сенцовим у 2008 році, та Arthouse Traffic. Польські партнери – Apple Film Production – вже працювали з Олегом Сенцовим над створенням фільму Номери / Numbers, прем‘єра якого відбулася на Берлінському фестивалі цього року. Німецька сторона – кінокомпанія Ma.ja.de – спільно з "Артхаус Трафік" виступала спіпродюсерами створеної за підтримки Держкіно драми "Донбас" Сергія Лозниці, відзначеного премією за найкращу режисуру секції "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю 2018.