Опис

Фільми «Обмін» Володимира Харченко-Куликовського, «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Коза Ностра. Мама їде» Джованні Дота та «Генделик» Тараса Дударя – п’ять українських прем’єр, що мають відбутися цієї зими в кінотеатрах країни (ОНОВЛЮЄТЬСЯ).

Цієї зими в національному кінотеатральному прокаті очікуються п’ять нових художніх стрічок, які в реаліях війни вже оголосили дати своїх релізів і готові до зустрічі з українськими глядачами. Серед них побачимо воєнну драму про стосунки батьків і дорослих дітей в обставинах російського вторгнення в Україну (від творців «Пекельної Хоругви»); історичну драму про те, як перед обличчям зла війни українська мелодія «Щедрик» об’єднує різні культури та стає символом добра; та дві комедії, одна з яких розповідає про італійську мафію та сімейні цінності. 

Однією з найочікуваніших прем’єр цього сезону є фестивальний хіт, сімейна драма «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка цьогоріч стала тріумфатором Національної премії кінокритиків Кіноколо, а світова прем’єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі.

.

Коза Ностра. Мама їде

Дата виходу в Україні: 1 грудня 2022 року

Про фільм: Україно-італійська комедія «Коза Ностра. Мама їде» розповість про сімейні цінності та непрості стосунки між різними поколіннями. Проєкт цього фільму придумали українки: авторкою ідеї та співсценаристкою виступила Анастасія Лодкіна, а продюсеркою – Катерина Вишневська. Режисером-постановником виступив Джованні Дота. Фільм був представлений у межах Marche du Film — кіноринку під час 75-го Каннського кінофестивалю.

Сюжет: Цей фільм — гаряча суміш італійського темпераменту та українського норову. Влада (Ірма Вітовська) — любляча мама, яка хоче піклуватись про доньку та її родину, хоч їм це не завжди потрібно. Дон Фредо — мафіозі, який усе життя вклав у «бізнес», забувши про інтереси сім’ї. А діти як діти — сучасні, вперті, з новими поглядами на життя та мріями про самостійність. Чи знайде Влада любов, Фредо — гармонію, а діти — свободу від владних батьків?

Фільм створено FILM UA Production (Україна), Pepito Produzioni та Rai Cinema (Італія) за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та Кіноманія.

Обмін

Дата виходу в Україні: 6 грудня 2022 року

Про фільм: Воєнна драма «Обмін» від творців «Пекельної Хоругви» та режисера Володимира Харченко-Куликовського розповідає історії двох сімей, де дорослі чоловіки взяли до рук зброю, відтак схрестили свої долі.

Сюжет: Як віддати батьківський борг по той бік лінії фронту? Чому вбиватиме лікар і коли вірити ворогу? Чим війна на сході України не схожа на жодну іншу війну у світі? Це глибоко кінематографічний погляд на стосунки батьків та дорослих дітей в обставинах російського вторгнення в Україну.

Виробництво фільму здійснювала “Кінокомпанія 2016” (анімаційний короткометражний фільм “Слоуни” (2021), фільм-казка “Пекельна хоругва, або Різдво козацьке” (2019). Дистриб’ютором виступила компанія Ukrainian Film Distribution (UFD).

Щедрик

щедрик

Дата виходу в Україні: 5 січня 2023 року

Про фільм: Україно-польська історична драма «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко розкаже про зруйновані людські долі на тлі війни.

Сюжет: Події фільму відбуваються в Івано-Франківську, під час Другої світової війни, де на зміну каральній системі СРСР ненадовго приходить нацистський режим Третього рейху. Стрічка розповідає історію єднання культур трьох родин: українців, поляків та євреїв. Об’єднуючись перед обличчям зла та жорстокості, вони намагаються вижити, не полишаючи надій на мирне та спокійне майбуття. Українська мелодія «Щедрик» стає символом добра та світла для героїв стрічки.

Фільм створено компанією «Ама Віжн» у співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводить FILM.UA Distribution та Кіноманія.

Памфір

Памфір

Дата виходу в Україні: 26 січня 2023 року

Про фільм: Драма “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука цьогоріч стала тріумфатором Національної премії кінокритиків Кіноколо, яка традиційно відкривала фестиваль Київського тижня кінокритики. Світової прем’єра відбулася на 70-ому Каннському кінофестивалі.

Сюжет: Події фільму розгортаються в Західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка. Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотніми наслідками.

Фільм спродюсований українською компанією Bosonfilm, продюсерками Олександрою Костіною та Євгенією Яцутою у копродукції  із Лорою Бріан з французської компанії Les Films d’Ici, Богною Шевчик і  Клаудією Смєєю-Ростворовською з польської Madants та Жаркарло Насі з чилійської компанії Quijote Films. Співпродюсерами фільму виступили Артем Колюбаєв з Mainstream pictures, Альона Тимошенко, Адольф Ель Ассаль з Wady Films, Сільвана Сантамарія з Soilfilms, Адам Гуделл з Moderator Inwestycje, та Studio Orlando. Дистрибутором картини виступила компанія FILM.UA Distribution.

Генделик

генделик

Дата виходу в Україні: 9 лютого 2023 року

Про фільм: Лірична комедія режисера Тараса Дударя “Генделик” знята за мотивами оповідань Олександра Столярова.

Сюжет: Одвічне бажання чоловіка знайти справжнє Кохання дарує сценаристу Івану Герасимову зустрічі з жінками його мрій – романтичною Панночкою, розкутою Повією, таємничою Дамою з вуаллю… Іван перестає розуміти, хто з цих жінок реальність, а хто – лише плід його уяви. У пошуках істини він потрапляє до містичного привокзального кафе “Генделик”. Там, завдяки “випадковій” зустрічі з двома дивними незнайомцями, він переноситься в різні емоційні фрагменти свого життя: перше кохання, кумедні курйози, моменти неймовірного щастя і несподіваних розчарувань. Ці спогади допомагають Івану розібратися в усьому і стати вільним.