Опис

Сьогодні на Європейському кіноринку Берлінале розпочинає  роботу Український національний стенд.

European Film Market - EFM Берлінського міжнародного кінофестивалю є однією з найзначніших подій для професіоналів кіногалузі зі всього світу. Цьогоріч через пандемію коронавірусу EFM відбувається в онлайн-форматі, з 1 до 5 березня. 

Діяльність Українського онлайн-стенду буде сфокусована на просуванні національних фільмів на міжнародний кіноринок, налагодженні співпраці з іноземними партнерами та інформуванні закордонних колег про знімальний процес в Україні й привабливі локації для фільмування та запровадження кеш-рібейтів.

Відбудуться також ринкові покази українських фільмів:

⭐"Урсус", режисер Заза Буадзе, (Україна, 2020, ігровий, роуд-муві, фільм створено за підтримки Держкіно);

⭐"Гуллівер повертається", режисери Тоні Бонілла та Ілля Максимов, (Україна, 2021, анімаційна стрічка для сімейної аудиторії);

⭐"Пазли", режисер Андрій Кириллов, (Україна, 2021, повнометражний документальний фільм);

⭐"Стоп-Земля", режисерка Катерина Горностай (Україна, 2021, ігровий, драма дорослішання, фільм створено за підтримки Держкіно). 

Нагадуємо, що картина Stop-Zemlia / стоп-земля бере участь у конкурсній програмі Berlinale Generation 14+, переможці якої будуть оголошені 4 березня.

Український національний стенд на EFM організовано FIAU - Film Industry Association of Ukraine за підтримки Державного агентства України з питань кіно та за участі Ukrainian Motion Picture Association / Українська кіноасоціація, Українська Кіноакадемія та інших професійних спілок та організацій.