Опис

Франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ»

__

 

28листопада 2021 року відбулосяоголошенняпереможців Франко-українського фестивалю молодого кіно «МІСТ», яке проходилоонлайн на сторінці фестивалю у Facebook за посиланням:  https://www.facebook.com/MICT.FEST

Нагадуємо, що зазначений фестиваль відбувався з24 по 28 листопада 2021 року на інтернетплатформі mictfest.com.Програма була представлена короткометражними фільмами молодих французьких і українських кінематографістів. Призовий фонд конкурсу становив 500 000 грн, який було виділено з бюджету м. Одеси.

Фестиваль відбувся за підтримки Одеського міського голови Геннадія Труханова, OdesaFilm Office, посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні та AllianceFrançaiseOdesa.

Призерами фестивалю за наступними номінаціями стали:

·         Гран-прі - фільм «Хлоє Ван Ерцель», режисери Анн-Софі Жіро та КлемансБушеро (Франція).

  • Кращий ігровий фільм - «Біжи, Таня, біжи», режисер Софія Поліщук (Україна).
  • Кращий документальний фільм -«Територія порожніх вікон»,режисер Зоя Лактіонова,(Україна).
  • Кращий анімаційний фільм - «Глибока вода», Анна Дудко (Україна).
  • Спеціальна відзнака журі фiльму «Мальбек» (Францiя) та «Iнспектор» ( головна жiноча роль - актриса Флоранс Жене. Францiя)

 

Додатково, у рамках фестивалю відбулися наступні заходи:

25 листопада 2021 року відбувся круглийстілЖiнкивкiноiндустрii” заучастюукраiнськихпродюсерокЛарисиГутаревич, КсенiїБугрімовоїрежисеркиЖанниОзiрнойтафранцузскихфахiвцiвпродюсеркиСариСантамарiя -МертенстаЛуїзаРіусс.

26 листопада 2021 року - круглийстілАнімація. Сьогоднітазавтра.” ЗаучастюукраїнськогорежисерааніматораСашкаДаниленкотафранцузькогофахівцявсфераанімаціїЖана-БатiстаГарнеро.

27 листопада 2021 року – майстер-клас відомого українського сценариста та продюсера Олексія Гладушевського «Сучасне українське кіно – формат чи не формат».

 

Франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ» сприяє створенню каналів співпраці, що підвищують мобільність молодих режисерів і їх команд, створенню сприятливих умов для формування творчих колаборацій і більш масштабного франко-українського партнерства в кіновиробництві. Захід покликаний стати культурним мостом між містами-побратимами Одесою і Марселем.