Опис

Переглянути документальну стрічку «В. Сильвестров» режисера Сергія Буковського можна в онлайн-кінотетарі.

Як повідомляє прес-служба Takflix.com, повнометражний фільм, виробництва кінокомпанії «Магіка-фільм», доступний у всіх країнах світу мовою оригіналу з англійськими субтитрами.

Фільм розповідає про різні періоди творчості митця. Співіснування з радянським режимом у 1960-их, захоплення постмодернізмом на початку 1970-их, стильові пошуки у медитативно-споглядальній «метамузиці» та рефлексії композитора на історичні події 2010-их. Сильвестров постає перед глядачами в процесі репетицій та під час особистої бесіди про свій мистецький шлях з режисером.

Фільм отримав премію української кіноакадемії «Золота Дзиґа» 2021 року за найкращий звук, а також був номінований Національної премії кінокритиків 2020 року в категоріях «Найкращий документальний фільм» і «Найкращий режисер». Стрічка входить у список 100 найкращих фільмів в історії українського кіно від Національного центру Олександра Довженка.

Дивіться фільм «В. Сильвестров» в онлайн-кінотеатрі за посиланням. 50% вартості квитка отримають власники прав фільму, 10% з кожного квитка – в фонд «Повернись живим».

Режисер Сергій Буковський – випускник Київського інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, Народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, володар телевізійної премії «Телетріумф» та першої Національної кінопремії «Золота Дзиґа». Зняв близько 40 документальних стрічок. Його роботи були відзначені нагородами на численних міжнародних кінофестивалях. Буковський був режисером фільму «Назви своє ім’я», виконавчим продюсером якого виступив Стівен Спілберґ.

Нагадаємо, документальний фільм «В. Сильвестров» вийшов в український прокат 29 вересня 2022 року.

В. Сильвестров