Опис

Ресторан - організація громадського харчування з широким асортиментом страв складного приготування, включаючи замовлені і фірмові, винно-горілчані, тютюнові та кондитерські вироби, підвищеним рівнем обслуговування в поєднанні з організацією відпочинку. Ресторани розрізняються:

1. за асортиментом реалізованої продукції (рибний, пивний; з національною кухнею або кухнею зарубіжних країн);

2. за місцем розташування (ресторан при готелі, вокзалі, в зоні відпочинку, вагон-ресторан і ін.).

Ресторани за рівнем обслуговування і номенклатурі послуг, що надаються поділяються на три класи: люкс, вищий і перший. Ресторани в Одесі розміщують переважно на центральних, пожвавлених вулицях, на залізничних вокзалах і автовокзалах, в аеропортах, на пристанях, теплоходах, морських судах, в плавучих будинках відпочинку, при готелях, мотелях, у місцях масового відпочинку: парках, садах, а також на стадіонах і в приміських зонах, в громадських, адміністративних і видовищних комплексах, в місцях, де знаходяться історичні та архітектурні пам'ятки.