Description

Український Оскарівський Комітет оголосив учасників національного відбору на висування на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України.

Цього року в національному відборі участь братимуть 5 фільмів. Усі вони створені за державної підтримки:

⭐️ "Відблиск", реж. Валентин Васянович (Україна)

Це фільм про критично небезпечну трансформацію дорослої людини та прискорене дорослішання дитини під тиском війни. Головний герой фільму – цивільний хірург із Дніпра, який іде добровольцем на фронт і потрапляє в полон. Після звільнення на нього чекає мирне життя, проте пережите переслідує його. Спілкування з колишньою дружиною та 12-річною донькою, котра також травмована через смерть близької людини на війні, дає йому надію на зцілення.

⭐️ Stop-Zemlia / стоп-земля, реж. Катерина Горностай (Україна)

16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно. 

⭐️ Rhino / Носоріг, реж. Олег Сенцов (Україна, Польща, Німеччина)  

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х років в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

⭐️ Погані дороги / Bad Roads, реж. Наталка Ворожбит (Україна)

Події стрічки, що складається з чотирьох новел, відбуваються на дорогах Сходу України протягом 2015 року. Чотири розбиті дороги, чотири типи стосунків, питання любові, довіри, зради, ненависті та порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

⭐️ Чому я живий, реж. Віллен Новак (Україна, Грузія)

Маріуполь. Довоєнне життя в невеличкому українському місті, на березі Азовського моря, з добрим сімейним побутом, сварливими сусідами, самодіяльною оперою, з доносами в "енкаведе" і танцмайданчиком у міському саду, з гонінням за віросповідання і, певна річ, з любов’ю.

📍 24-го вересня відбудеться засідання Оскарівського комітету України з відбору стрічки-кандидата на премію "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України. Деталі щодо пресконференції будуть оголошені пізніше.