Description

Під час цьогорічного Kutaisi International Short Film Festival, який проходить з 24 по 29 вересня 2022 року у м. Кутаїсі (Грузія), відбулися спеціальні кінопокази програми Ukrainian Special Screenings, яка познайомила учасників та гостей кінофестивалю із молодим українським кінематографом та українськими фільмами-призерами Франко - українського фестивалю молодого кіно «MICT». 

Українську програму представила видатна українська актриса, Президент Франко - українського фестивалю молодого кіно «MICT» голова Odessa Film Office - Галина Сулима, яка є членом міжнародного журі цьогорічної конкурсної програми кінофестивалю в Кутаїсі.

На цьогорічному фестивалі - Україна - країна у фокусі. 

28 вересня в готелі Hotel Kutaisi-Inn пройшов круглий стіл за участі українських та грузинських кінематографістів «Українська кіноіндустрія – сьогодні і завтра». 

Серед спікерів та учасників — продюсер Olexo Gladushevskyy, продюсер - Regina Maryanovska-Davidzon, продюсер Taras Bosak, продюсер – Larissa Gutarevich, режисер Lubomir Levitsky, режисер @Денис Тарасов, режисер кіно і театру, директор Фестивалю Ніно Ахвледіані, режисер, сценарист, актриса, голова журі художніх фільмів Нана Джорджадзе, продюсер, режисер, голова журі документального кіно, Інеке Смітс (Нідерланди), кино-телевізійний продюсер, член журі художніх фільмів Катя Краусова, (Великобританія). Модератором виступив Serhii Mirankov.

Перед початком дискусії до учасників та гостей міжнародного фестивалю через відео-звернення звернулися молоді українські режисери та продюсери чиї фільми увійшли до програми Ukrainian Special Screenings. Вони подякували грузинському народу та грузинським кінематографістам за підтримку України та українців. 

Під час круглого столу розглядались стан та майбутнє української кіноіндустрії, шляхи просування українського кіно за кордоном, налагодження професійних міжнародних культурно-економічних зв’язків в галузі кінематографії між Україною та Грузією. Звернули увагу на важливість та актуальність розвитку таких гуманітарних проектів та ініціатив як Національний тур "Кіно заради Перемоги!", не лише на території України, а й закордоном. 

Грузинські та міжнародні колеги висловили свою підтримку українському народу та українським кінематографістам які не лише боронять Україну, а й хронікують події, які є надважливими для майбутнього всього людства.

Були висловлені двосторонні ініціативи продовжити взаємодію між кінематографістами у рамках робочої групи за для збільшення рівня професійно-культурного обміну та сприянню ко-продукційних ініціатив між двома державами.

Завершився круглий стіл традиційним вітанням для цьогорічного кінофестивалю  - «Слава Україні!». 

У партнерстві із Kutaisi International Short Film Festiva заходи організовано ГО "Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури", Odessa Film Office та МІСТ Film Festival за всебічної підтримки ДержКіно України, Український культурний фонд, Департамент культури та туризму Одеської міської ради.

Окрема подяка за допомогу в побудові комунікації Студії перекладів Мій Дракон